Tehetséggondozó programok

A Nemzetközi Fizikai Diákolimpiára való felkészülést az ország öt nagyvárosában (Budapest, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár) működő fizikai diákolimpiai szakkörök segítik. Ezek minden középiskolás számára nyitott, heti rendszerességű foglalkozások, amelyeken elsősorban elméleti feladatok megoldására kerül sor. A budapesti olimpiai szakkörnek a BME Fizikai Intézete ad otthont. Ugyanitt a kísérleti felkészülést segítő tehetséggondozó mérési szakkört is szervezünk, ahol a középiskolás diákok mérőpárokban dolgozva végezhetnek méréseket.

Fizikai diákolimpiai szakkör

A Nemzetközi Fizikai Diákolimpiára hosszú évek óta szintén a Fizikus Hallgatói Laboratóriumban válogatjuk ki, és itt készítjük fel a magyar csapatot. 2011 óta itt tartjuk a budapesti olimpiai felkészítő szakkört is. Ez az elméleti szakkör nyilvános, nem kell rá jelentkezni, bármikor be lehet kapcsolódni.

 

Tehetséggondozó mérési szakkör

A Fizikai Intézet 1998 óta indít tehetséggondozó mérési szakköröket a Fizikus Hallgatói Laboratóriumban. Az októbertől februárig kéthetente kedd délutánonként megtartott szakkörön 11.-es és 12.-es középiskolások mérőpárokban, tanári segítséggel végezhetnek méréseket (elsősorban korábbi évek OKTV döntőinek mérési feladatait).